Strona główna › Rozmowy › Public Forum › Spotkania z Agatą 2022
-
Spotkania z Agatą 2022
Posted by Agata on 10 marca 2022 na 10:01Zachęcam tutaj do dzielenia się swoimi doświadczeniami, które mają miejsce podczas spotkań ze mną 🙂
Jeśli masz jakieś pytanie do mnie lub chcesz poruszyć jakiś temat na naszych spotkaniach, to również napisz w komentarzu.
-
Ta dyskusja została zmodyfikowana10 miesięcy, 4 tygodni temu o
Agata.
Monika Odpowiedział 10 miesięcy, 2 tygodni temu 3 Członkowie · 2 Odpowiedzi -
Ta dyskusja została zmodyfikowana10 miesięcy, 4 tygodni temu o
-
2 Odpowiedzi
-
Agatko, nasza cudowna siostrzyczko, dziękuję Ci z całego serca za dzisiejsze spotkanie oraz ogólnie za całą tę szkołę. Wiem to na 120%, że jestem na tej szkole z pragnienia Ducha Świętego.
Dzisiejszy wykład dał mi bardzo dużo dobrego i odpowiedział mi na wiele moich pytań.
Po pierwsze: marzę o tym, żeby wyjść na ulicę i głosić Ewangelię, ale…..mam zerowe doświadczenie; nawrócony jestem od ledwo 15 miesięcy, wiec sam jestem jeszcze dzieckiem – przez to doszedłem do ściany: co i jak mam ludziom mówić? Wiem, dlaczego się nawróciłem; wiem, co mnie oddzielało od Boga; wiem, co Chrystus dla nas wszystkich zrobił…..ale jak to wytłumaczyć komuś, kto nie zna Boga a często nawet o Nim nie słyszał. I tu mi pomogłaś Twoim świadectwem: jak zaczęłaś od czytania psalmu, potem jakieś nieśmiałe komentarze – nie mam żadnych oporów do mówienia, nie boję się; po prostu nie wiedziałem, co mam mówić, żeby nie wdawać się w bezsensowne bajanie. Na samym początku szkoły usłyszałem w sercu: nie bój się o to, co masz mówić, bo ilekroć gdzieś cię poślę, będę mówił za ciebie. A dzisiaj Ty mi takie piękne świadectwo o psalmach dajesz 🙂
Po drugie: wspomniałem dzisiaj o fundacji. Ostatnimi dniami dopadła mnie rezygnacja i chęć poddania się w obliczu ogromu tego projektu. Wczoraj modliłem się do Ducha Świętego, pytając: co mam zrobić dalej, co z ta fundacja? Zapał, w jakim mi dzisiaj odpowiedziałaś – otwieraj – sprawił, że mam pewność, iż to sam Duch Święty Twoimi ustami odpowiedział na moją modlitwę.
Chwała Panu, Alleluja. Amen
Błogosławię Cię, Agatko i wszystkich współuczestników tej niesamowitej szkoły 🙂
-
- Wooooow, cieszę się Rafał że Bóg Cię tak niesamowicie używa 🙂 nigdy się nie zatrzymuj i nie poddawaj, bo z mojego doświadczenia wiem że poddawanie się jest w końcowym efekcie gorsze i trudniejsze, niż kiedy się człowiek odważy cos zrobić.
- Dziękuję za wczorajszy wykład. Jest mi to trudno stwierdzić ale uzmysłowił mi trudną prawdę, że czasem mowiłam Bogu tak ale nieraz też nie i to mnie zatrzymywało we wzroście, nie pozwalało się do konca cieszyć relacją z Bogiem.
- Zostałam zachęcona do rozpoczynania dnia z takim nastawieniem: “Boże czego Ty ode mnie chcesz żebym dziś zrobiła”. Dziś rano zapytałam o to Boga i na odpowiedź nie trzeba było długo czekać. Zostałam poproszona o poprowadzenie pewnego spotkania. Jest to dla mnie duuuuży krok. Ale wiem, że to Boża łaska prowadzi mnie. Spotkanie będzie za dwa tygodnie we wtorek. Jeśli ktoś chciałby westchnąć w modlitwie o tą sprawę będę wdzięczna.
- Zapamiętam napewno to zdanie: NAJWAŻNIEJSZE TO BYĆ DLA BOGA DOSTĘPNYM I ROBIĆ TAK JAK UMIESZ.
- Dziękuję Agato, za to czym się wczoraj podzieliłaś (choć nie wiem czy mogę tak otwarcie per Ty)